Groene weerstandsmoothie

2 grote glazen
Duur: 15 min

Alles wat groen is moet bij misselijke vrouwen vaak ver uit de buurt blijven. Misschien dat deze smoothie toch een uitkomst kan bieden – het is het proberen waard. Door het toevoegen van bevroren banaan krijgt de smoothie een romige textuur, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je een ijsje eet. Vanuit de ayurveda worden koude dranken afgeraden in de kraamtijd, maar als je ernaar verlangt, moet je het natuurlijk gewoon doen.

Ingrediënten:

2 handenvol gewassen spinazie
1½ banaan, diepgevroren, in plakjes
½ avocado
2 el bloemkool, diepgevroren
1-2 Mejouldadels, naar smaak
350 ml kokoswater
sap van een ½ limoen
1 el hennepzaad (optioneel)

Doe eerst de spinazie in de blender. Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve het hennepzaad) toe en blend tot een glad geheel. Schenk in 2 glazen.

Tips:

  • Sharon Looyen geeft als tip om nog wat extra hennepzaad over je smoothie te sprenkelen, zodat je erop kunt kauwen. Hoe langer eten in je mond zit, hoe beter de verteringsenzymen hun werk kunnen doen, zodat de voedingstoffen beter worden opgenomen.
  • Worden je bananen te rijp? Snij ze in plakjes en vries ze in zakjes in. Zo heb je altijd bevroren banaan bij de hand.
  • Door citroensap toe te voegen bevorder je de opname van het ijzer dat in de spinazie zit.