Ultieme self-care met maskertjes

Maskertjes zijn een perfecte manier om je huid een boost te geven en voor wat ontspanning te zorgen. Je hoeft hiervoor geen duur masker aan te schaffen, want vaak zitten daar niet per se andere ingrediënten in dan in je dagcrème, hooguit wat meer vet. De eerste tip is dus om je dagcrime wat dikker op te smeren wanneer je huid nog vochtig is. Ook een nachtje slapen met een laagje vaseline op je gezicht doet echt wonderen, volgens Jetske. Wil je toch voor iets extra’s gaan, dan zijn deze twee huis-tuin-en-keukenrecepten niet alleen goedkoop en makkelijk, maar ook werkzaam.  

Zuiverend masker

Prak een halve groene papaya fijn. Een onrijpe papaya bevat een hogere concentratie papaïne, een enzym dat ervoor zorgt dat dode huidcellen worden opgeruimd. Meng dit met een eetlepel honing. Honing heeft een ontstekingsremmende werking. Je kunt het voor een glad beslag ook mengen in de blender. Breng het op je gezicht aan en laat het circa 15 minuten zitten. Spoel daarna grondig af. Het heeft geen zin om de andere helft te bewaren omdat de actieve stoffen na drie uur niet meer werkzaam zijn. Je kunt het restant van het masker wel opeten!  

Verzorgend masker

Havermout wordt al eeuwen gebruikt om huidproblemen te verlichten. De koolhydraten en eiwitten binden zich aan de huid en vormen zo een beschermend laagje en zorgen dat de pH-waarde van de huid op peil blijft. De vezels helpen vocht aan te trekken en vast te houden en avenathramide die erin zit is een heel krachtig antioxidant.